Denk je aan zonnebrandcrème, dan denk je al snel aan zon, strand en vakantie. Uit onderzoek van NIVEA SUN* blijkt ook dat de meeste Nederlanders zonnebrandcrème meenemen als ze op vakantie (82,4%) of naar het strand (78,4%) gaan. Er zijn echter meer momenten, waarop het belangrijk is jouw huid te beschermen tegen de zon, die nog té vaak worden vergeten. NIVEA SUN, de nummer één in zonbescherming1, vertelt welke momenten dit zijn en zet nog een aantal weetjes & insmeer tips op een rij.

De meest vergeten insmeermomenten

Laten we bij het begin beginnen. Als het zonnetje schijnt, is dat reden om je in te smeren, toch? Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Zo geeft bijna de helft van de respondenten (46,8%) aan zich op een zonnige dag bijna nooit in te smeren met zonnebrandcrème. Ongeveer vier op de vijf respondenten neemt wel altijd zonnebrandcrème mee als ze op vakantie (82,4%) of naar het strand (78,4%) gaan. Maar tijdens een dagje weg (40,8%) of in de zon in de tuin of op het balkon (42,8%), ligt dat aantal al een stuk lager. Vooral als men naar een festival gaat (23,4%), op het terras zit (20,9%) of buiten gaat sporten (15,3%) wordt deze zonbescherming-essential niet meegenomen. Slechts 14,1% van de respondenten neemt altijd zonnebrand mee als ze naar buiten gaan. 

Als mensen naar buiten gaan zonder zonnebrandcrème, is dat bij 42,3 procent van de respondenten omdat ze denken dat het niet nodig is. Ook geeft 56,3 procent van de respondenten aan, dat ze hun zonnebrand vergeten mee te nemen van huis. 

Smeren, smeren, smeren

En wat blijkt, wanneer er wél wordt gesmeerd, blijken de meeste Nederlanders zich niet vaak genoeg in te smeren. Tijdens een middagje in de zon op het terras, smeert de meerderheid van de respondenten zich helemaal niet of maar één keer in (74,7%). Op het strand wordt hier wel wat vaker aan gedacht, daar smeren de meeste mensen zich één of twee keer in met zonnebrandcrème (74,8%). De meest vergeten plekjes bij het insmeren, zijn trouwens de oren (39%) en de lippen (35,7%). Hoe vaak moet je je dan wél insmeren? Breng je zonnebrandcrème in ieder geval elke twee uur opnieuw aan en daarnaast altijd na het zwemmen, afdrogen en zweten, ook als je een waterbestendige zonbescherming gebruikt. Als je merkt dat je huid al eerder rood kleurt of branderig aanvoelt, smeer je dan vaker in. 

Hoeveel zonnebrand heb je eigenlijk nodig om je goed in te smeren? Je gebruikt ongeveer 30ml zonnebrand voor een gemiddeld lichaam van een volwassene. Als je dit omzet naar theelepels, kom je op het volgende uit: 

  • Eén theelepel voor je gezicht en hals
  • Twee theelepels voor je borst buik en rug
  • Twee theelepels voor je schouders, armen en handen
  • Twee theelepels voor je benen en voeten

Natuurlijk verschilt bovenstaande hoeveelheid per persoon. Een man van twee meter heeft meer nodig dan een meisje van 1.60 meter. Houd daarom altijd in je achterhoofd dat je beter te veel zonnebrand kunt smeren dan te weinig. More is more. 

Smeer ‘m met NIVEA

Onder zonnebrandcrèmes valt er van alles te kiezen, ter inspiratie zet NIVEA de kenmerken van de vernieuwde zonbeschermingslijn Protect & Hydrate onder elkaar. Deze range biedt meer dan alleen zonbescherming. 

Naast effectieve UVA/UVB bescherming tegen huidbeschadiging door de zon en vroegtijdige huidveroudering, is de formule water-resistent en beschermt het de huidbarrière tegen uitdroging. De nieuwe en verbeterde formule van deze lijn zorgt voor een intensieve hydratatie van wel 48 uur en respecteert het microbioom van de huid. Door de verrijking met vitamine E laten de Protect & Hydrate producten een zacht gevoel achter op de huid. Bovendien respecteert de formule de oceaan met een formule zonder Octinoxate, Oxybenzone en Octocrylene UV-filters. Ook is de formule in hoge mate (minimaal 70%) biologisch afbreekbaar2. De lijn is verkrijgbaar in SPF 15, 20, 30 en 50+, in zowel een handige spray als lotion en is beschikbaar in verschillende formaten (30, 50, 100, 200 en 400ml). 

Van grootverpakking voor het gezin tot een handig reisformaat die perfect past in jouw handtas. Wat je ook gaat doen, vergeet je zonnebrand niet, pak je sleutels, mondkapje, telefoon en: smeer ‘m met NIVEA.

Meer informatie over de NIVEA SUN Protect & Hydrate range vind je hier.

*Het onderzoek is uitgevoerd door FactSnapp in opdracht van Beiersdorf onder 809 Nederlanders.

**De retailer bepaalt te allen tijde de prijzen, Beiersdorf geeft slechts advies.

1Gebaseerd op data van Nielsen’s RMS m.b.t. Nivea omzetaandeel in de categorie Zonbescherming op de NL Food-Drug incl. Drug Closed Group markt, periode MAT t/m week 44 2020 (Copyright © 2020 Nielsen).

2volgens OESO of gelijkwaardige methoden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *