Je kindje kan niet zonder een leuke kinderrugzak. Wij laten je zien wat de mogelijkheden zijn. Van rugzak met naam tot leuke prent.

In ieder huishouden met kinderen zal het niet ontbreken, een kinderrugzak. Een kinderrugzak is echt iets wat onmisbaar is tijdens het leven van een kind. Je kind gaat misschien naar het kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of basisschool. Ook tijdens een logeerpartij is een kinderrugzak onmisbaar. Dit zijn allerlei momenten dat een kinderrugzak echt handig is. Wat dacht je van een dagje weg? Ook dan is het ideaal om een rugzak mee te nemen.

Hippe kinderrugzak

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel hippe kinderrugzakken te koop. Het is belangrijk om goed te kijken welke rugzak het beste bij je kind past. Zo ziet iedere rugzak er weer anders uit en ook de groottes van de rugzakken verschillen enorm. Hoe weet je nu welke rugzak het beste bij je kind past? In deze blog probeer ik je een aantal tips en ideeën te geven waardoor het kiezen van de juiste rugzak misschien wat makkelijker wordt.

Kinderrugzak met naam

Op het moment dat je een rugzak aan gaat schaffen, is het goed om op een aantal punten te letten. Ieder kind heeft een andere smaak. Misschien houdt je kind wel heel erg van dieren, auto’s, prinsessen of kijkt je kind graag naar een bepaalde tekenfilm. Hier zijn ontzettend veel mogelijkheden in. Een andere leuke mogelijkheid is het kopen van een rugzak met naam. Dit ziet er niet alleen leuk uit. Het is ook ontzettend handig. Iedereen weet gelijk van wie de rugzak is. Het gebeurt vaak dat tassen kwijtraken of ergens op school/peuterspeelzaal blijven liggen. Doordat er een naam op de rugzak staat, is snel te achterhalen bij wie de rugzak hoort. De naam van je kind op een rugzak kun je laten bedrukken. Ook is het mogelijk om de naam op een rugzak te laten borduren.

Kijk dus goed waar je kind van houdt voordat je een kinderrugzak aan gaat schaffen.

Iedere kinderrugzak heeft een verschillende indeling. Sommige rugzakken hebben één groot vak. Het is vaak handig om verschillende vakken te hebben in een rugzak, zodat je kind zijn/haar spullen makkelijk terug kan vinden. Een klein vakje voor bijvoorbeeld de fietssleutel is ideaal. Zorg er wel voor dat er niet teveel vakken in zitten. Teveel vakken kan er ook voor zorgen dat je kind niet meer weet waar hij/zij de spullen allemaal heeft zitten.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de grootte van de rugzak. De rugzakken zijn in verschillende maten te verkrijgen. Vaak wordt er gedacht dat het handig is om een grote rugzak te kopen, zodat er lekker veel in kan. Toch is het verstandig om hiermee uit te kijken. Over het algemeen kan er gezegd worden dat een rugzak met inhoud niet meer mag wegen dan 10% van het gewicht van je kind. Uiteraard komt het wel eens voor dat dit meer is, maar structureel een te zware rugzak kan rugproblemen veroorzaken. Let hier dus goed op. Een goede rugzak hangt ongeveer op 5 cm boven de taille.

Mocht de rugzak echt te zwaar zijn dan is het ook nog het overwegen waard om een rugzak op wieltjes aan te schaffen. Doordat er wieltjes onder zitten, hoeft je kind de zware rugzak niet op de schouders te tillen, waardoor hij/zij geen rugproblemen krijgt. Ook rugzakken op wieltjes zijn in allerlei hippe printjes te vinden.

Ook is het goed om te kijken naar het materiaal van de rugzak. Iedere stof heeft zijn/haar eigen eigenschap. Hoe steviger het materiaal, hoe langer de rugzak meegaat. Ook is het handig om een stof te nemen die waterafstotend is. Zo worden de spullen niet nat die in de tas zitten. Vooral jonge kinderen leggen hun tas zo ergens neer zonder daar altijd bij na te denken. Mocht de tas in een plas gelegd worden, dan blijven de spullen toch nog droog.

Kinderrugzak Hema

Hema heeft een aantal hippe kinderrugzakken te koop. Of je nu op zoek bent naar een schooltas, logeertas of een tas voor een dagje uit. Bij hema kom je hier wel uit. Veel rugzakken bij de hema zijn van een lichtgewicht materiaal gemaakt. Op deze manier zijn de rugzakken makkelijk mee te nemen en door iedereen te dragen. De rugzakken zijn door hema zelf ontworpen. Veel tassen hebben een leuk printje. Je kunt het wel echt hippe rugzakken noemen. Ook een effen kleur is uiteraard mogelijk. Daarnaast is het een goede prijs kwaliteit verhouding.

Zoals wel duidelijk is het aanschaffen van een juiste rugzak niet iets wat je zomaar doet. Er zijn een aantal dingen waar je echt rekening mee moet houden voordat je de juiste rugzak hebt gevonden die het beste bij je kind past. We hopen dat dit artikel helpt om deze keuze wat makkelijker te maken.

Photo by Daiga Ellaby on Unsplash

Waarvoor is een kinderrugzak nodig?

Als je kind naar school of naar een kinderdagverblijf gaat zijn er altijd spullen die mee moeten. Schonen kleren, gymkleren, broodtrommeltje. Je zult merken dat je kinderrugzak sneller vol zit dan je verwacht.

Hoe groot moet de kinderrugzak zijn?

Dat hangt af van de leeftijd van je kind. Als je kind naar het kinderdagverblijf gaat hoeft er nog niet heel veel in. Je kind vindt het waarschijnlijk al leuk als hij/zij een rugzak heeft waar een schriftje in kan. Groter is niet nodig. Maar hoe ouder je kind, hoe groter de rugzak wordt. Zeker als je kind naar de middelbare gaat zal je op zoek moeten gaan naar een goede stevige grote rugzak.

Zijn er dingen waar ik op moet letten?

Ook dit hangt af van het gebruik. Tot aan de middelbare kan je kiezen voor een rugzak met 1 of 2 vakken. Is je kind ouder en gebruikt het ook een laptop dan is een tas met meerdere vakken gewenst. En als je kind met de tas naar school fiets is ene kinderrugzak met een regenhoes wel fijn.

Moet ik meteen voor een dure rugzak gaan?

Een rugzak hoeft niet duur te zijn. Onze pubers hebben een rugzak van nog geen € 40,- en die gaat al twee jaar mee. Lees goed de referenties door.

Wat voor design moet ik kopen?

Laat je kind altijd zelf kiezen. Gaat je kind naar de peuterspeelzaal of naar de onderbouw van de basisschool dan is het leuk om een rugzak met naam te nemen. Zo is de rugzak erg herkenbaar tussen alle dora of dino rugzakken.