Of je kind nu 2, 6 of 8 is. Een autokamer blijft het thema voor de jongenskamer. En soms zelfs als ze al ouder zijn kan je gaan voor een stoere autokamer.

Het ligt er maar net aan hoe stoer je de kamer maakt. Ga je voor stoer behang van Studio Ditte dan kan je zelfs nog een autokamer maken als je je kind een tiener is. Aangekleed met stoere artikelen zoals een grote fatboy zitzak, industriele lampen en een eigen games hoek vindt zelf je tiener auto’s nog leuk.

Eigenlijk is kan je al met de auto’s van je kind een kamer in het thema auto creeren. Maak een paar planken aan de muur en zet daar de mooiste auto’s op. Een mooie win win situatie want je zorgt voor een opbergplek welke gelijk het thema uitstraalt.

Auto dekbedovertrek

Welk kleine autokenner zou er nu niet heerlijk onder deze auto dekovertrek slapen. En overdag zou hij zelfs te gebruiken zijn als kleine wegenspeelkaart.

Wegentape

Van deze rollen zijn er bij ons al vele door gegaan. Ideaal omdat je elke keer weer een hele wegennet kan aanleggen welke je als je hem zat bent weer weg kan halen. Als ik hem beneden gebruik haal ik hem ’s avonds weer weg maar op de kamer van mijn middelste zit de weg al maanden op de vloer. En het leuke van het het tape is dat je kinderen hun eigen fantasie kwijt kunnen in hun eigen wegen net.

Naast de wegen tape is er ook een tape met een spoormotief te koop. Zo kan je kind alles wat rijdt met elkaar combineren.

Auto lamp

Er zijn voldoende lampen te koop welke passen bij je auto kamer maar deze kan je zelf maken. Is je kind dol op politieauto’s maak er dan alleen politieauto’s op. Of maak een lamp vol brandweerauto’s. En voor degene die houden van kleurrijk, combineer verschillende auto’s tot een kleurrijk geheel.

Behang autokamer

De wanden van een autokamer kan je snel veranderen in een walhalla aan auto’s. Studio Ditte heeft echt een heel erg leuk behang. De kleuren in dit behang geven je een ideale basis. Het behang is wit met gekleurde auto’s. De kleuren van de auto’s kan je terug laten komen in de accessoires. Een leuke groene of gele stoel. Een vloerkleed in deze kleuren of gordijnen in een matchende tint. Met de kleuren in dit behang kan je alle kanten op.

stoere autokamer

Muursticker auto’s

En met een leuke muursticker maak je de autokamer helemaal af. En hier is een enorm groot assortiment in. Ik vond deze wel erg leuk bij de rest van mijn uitgekozen items passen.

Is je kind nog iets jonger dan kan je je met diverse muurstickers of autobehang de kinderkamer aankleden met het thema auto. Zeker met een muurvullend autobehang heb je binnen mum van tijd een autokamer gecreëerd.

Als je op pinterest kijkt zijn er ook erg veel leuke zelfmaakideeen met auto’s. Het zijn er teveel om hier allemaal te plaatsen maar als je inspiratie zoekt kan ik je deze foto’s aanbevelen: Voorbeelden zelfmaakideeen autokamer 

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor je autokamer? Kijk eens op Pinterest: ideeen autokamer