Lezen en leren lezen is belangrijk. Daarom is er een groot aanbod aan kinderboeken.

Vanaf dat je baby jong is kan je samen lezen. Je kan al vroeg beginnen met je baby voorlezen. Dit bouwt een band op en helpt bij de ontwikkeling van je baby.

Naarmate je kind ouder wordt zal hij/zij zelf leren lezen. Om dit te bevorderen is het aan te bevelen zoveel mogelijk met je kind te lezen. Gelukkig is er elk jaar weer een groot aanbod aan nieuwe kinderboeken. Zo is er elk jaar de prentenboeken top 10. Hierin staan de leukste kinderboeken voor je kind. Door elke keer een nieuwe aanbod aan te bieden blijft lezen leuk. Kies een boek uit met een onderwerp waar je kindje dol op is. Er is voor elk thema wel iets te vinden. Van auto tot dino. Van eenhoorn tot regenbogen. Laat je kindje ook zelf kiezen.

Elke keer een nieuw boek kopen is niet nodig. In Nederland kunnen kinderen tot 18 jaar gratis lid worden van de bieb. Zo kunnen ze elke 3 weken een nieuw boek uitkiezen.

Hoe meer je kindje leest hoe beter dit is. Zeker voor later want op school moet er natuurlijk veel gelezen worden. En door te lezen vergroot je je wereld. Kortom lezen is belangrijk, leuk en bovendien nodig omdat we het veel toepassen in ons dagelijks leven. Je kan dus maar vroeg beginnen met de allerleukste kinderboeken.