Een spannend dagje uit bij Fun Forest, Jurassic Encounter & de Euromast

De zomer komt eraan, en dat betekent veel naar buiten gaan met de kids! Zeker wanneer je in een grote stad woont kan het nog best een uitdaging zijn om leuke buitenactiviteiten te vinden. In en om Rotterdam zijn er gelukkig genoeg leuke opties om erop uit te gaan met kinderen. Zo kunnen ze bij klimbos Fun Forest lekker hun energie kwijt terwijl ze tussen de bomen door slingeren en uitdagende parcoursen afleggen. Of zoek het (nog) hogerop en beklim de Euromast van 185 meter hoog, van waar je een spectaculair uitzicht hebt over de stad. Zijn je kids fan van dino’s? Dan kunnen ze in het Beatrixpark in Schiedam deze zomer levensechte dino’s ontmoeten! Genoeg te doen en beleven dus in en om Rotterdam dit seizoen. Jurassic Encounter vindt plaats in de zomervakantie, maar bij Fun Forest en de Euromast kun je nu ook al terecht voor een spannend dagje uit in de buitenlucht.

Gloednieuw parcours bij klimbos Fun Forest
Bij Fun Forest kunnen kinderen helemaal los gaan in de natuur! Klimmend, klauterend en abseilend gaan ze op avontuur in het bos en wordt hun zelfvertrouwen geboost door de stoere uitdagingen. Er zijn voor elke leeftijd aparte parcoursen uitgestippeld op verschillende hoogtes, met de juiste klimonderdelen voor de verschillende niveaus. Parcours 9 is het nieuwste extreme parcours van Fun Forest in het Kralingse Bos in Rotterdam, waarbij een hoop nieuwe, unieke onderdelen te vinden zijn. Zo klim je via de ‘monkey bars’ van de ene naar de andere boom, ren je vliegensvlug over een schuine muur voordat je je evenwicht verliest en klim je met klimgrepen die aan de boom vast zitten hoog de boom in. Heb je alle routes in het Rotterdamse Bos al geklommen en ben je wel toe aan een nieuwe uitdaging? Dan moet je zeker nog een keer terugkomen voor dit nieuwe extreme parcours. Deze route is de meest uitdagende tot nu toe, daarom is deze alleen voor ervaren klimmers vanaf 14 jaar te klimmen.

Bewonder levensechte dino’s bij Jurassic Encounter
Altijd al een ontmoeting willen hebben met levensechte dino’s? Dit kan deze zomervakantie in het Beatrixpark in Schiedam. Hier strijkt de reizende dino tentoonstelling Jurassic Encounter neer, een interactieve installatie van levensgrote bewegende dinosaurussen uit het Jura, Trias en Krijt tijdperk. Bezoekers volgen een ‘gevaarlijke route’ door graslanden en bossen en komen oog in oog te staan met grommende, brullende en sissende dinosaurussen. Met vijftig bewegende dino’s inclusief zwaaiende staarten en brullende geluiden, biedt Jurassic Encounter een spectaculair dagje uit voor het hele gezin. Stap terug in een tijdperk waarin dinosaurussen over de aarde dwaalden en maak kennis met de indrukwekkende reuzen uit de prehistorie. Het vermakelijke en educatieve evenement is te bezoeken in de zomervakantie van 28 juli tot en met 14 augustus 2022 en is een perfect dagje uit voor het hele gezin.

Ervaar Rotterdam vanaf grote hoogte bij Euromast
Kan het voor je kinderen niet spannend genoeg? Zoek het dan hogerop bij de Euromast in Rotterdam. Met een hoogte van 185  meter heb je een spectaculair 360 graden uitzicht over de stad en kijk je met goed weer zelfs tot aan Den Haag en Delft. Vanaf juli opent de vernieuwde Euroscoop die je vanaf het platform helemaal tot aan het uiterste puntje van de mast brengt, terwijl je al ronddraaiend uitkijkt over de stad. De Euroscoop is rondom volledig van glas gemaakt en met een nieuwe lichtshow, muziek en storytelling biedt de Euroscoop nu nog meer beleving! Voor de wat oudere kinderen en ouders is er van mei t/m september een nog spannendere activiteit te doen bij de Euromast: de hoogste abseil van Europa! Vanaf 16 jaar mag je hieraan meedoen, waarbij je vanaf het uitkijkplatform op 100 meter hoogte over de balustrade stapt en je je naar beneden laat afzakken. Een stoere activiteit in de lente en de zomer, voor iedereen die durft.

Over Fun Forest
Even uit de drukte van de stad ontsnappen? Bij Fun Forest beleef je het ultieme avontuur in de natuur. Klimmen en klauteren over metershoge obstakels en vliegensvlug ziplinen tussen de bomen: Fun Forest haalt het kind in je naar boven. De organisatie bestaat inmiddels 14 jaar en is de eerste en meest ervaren klimbosorganisatie van Nederland. Verscholen in de bossen van Rotterdam, Amsterdam, Almere en Venlo kunnen waaghalzen hun hart ophalen. In de klimbossen vind je verschillende uitdagende parcoursen voor jong en oud.

Meer informatie over Fun Forest
Adres: Bosbaan 6, 1182 AG Amstelveen
Telefoon: 088-369 7000
Website: www.funforest.nl/
Instagram: instagram.com/funforestnl/
Facebook: facebook.com/funforestnl

Over Jurassic Encounter
De succesvolle, reizende tentoonstelling Jurassic Encounter: Waar dinosauriërs tot leven komen, vindt haar oorsprong in Engeland en is haar Europese tour op 2 april begonnen in het Cassiobury Park in Londen. Vervolgens reist Jurassic Encounter dit jaar door naar Buxton, Edinburgh, Schiedam en Bristol. Naz Kabir, woordvoerder van Jurassic Encounter, zegt: “In 2018 hebben duizenden bezoekers in zowel het Verenigd Koninkrijk als in Nederland genoten van een spannend dagje uit en we zijn verheugd om terug te keren voor een nieuwe tour in 2022. Dit keer hebben we nieuwe dinosaurussen, nog meer interactieve tentoonstellingen waaronder een VR-ervaring en een educatieve bioscoop waar gezinnen meer te weten kunnen komen over deze ongelooflijke wezens.”

Meer informatie over Jurassic Encounter
Locatie: Beatrixpark, Schiedam
Openingstijden: 28 juli tot en met 14 augustus 2022, van 10:00 – 18:00 uur
Tickets  : Verkrijgbaar via de website.
Website: www.jurassicencounters.uk/rotterdam-nl

Over de Euromast
Dit jaar viert de Euromast haar 62e verjaardag. De Euromast is sinds 1960 een internationaal bekend icoon in Rotterdam. Met een hoogte van 185 meter is het één van de hoogste gebouwen van de stad en biedt het een uniek 360 graden perspectief. Hier geniet je van het uitzicht, word je culinair verrast in de Brasserie of ontwaak je in één van de suites op grote hoogte. Met de Euroscoop kun je helemaal naar de top zoeven of voor de echte durfals kun je zelfs naar beneden abseilen. Sinds dit jaar is de Euromast onderdeel en flagship store van Magnicity, een partij die iconische torens van over de hele wereld in de schijnwerpers zet.

Meer informatie over de Euromast
Adres: Parkhaven 20, 3016 GM Rotterdam
Telefoon: +31 (0) 10 436 48 11
Website: https://euromast.nl/
Instagram:  instagram.com/euromast010/
Facebook: facebook.com/euromast010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *